Регіональна школа професійного розвитку

          1 – 2 грудня 2009 року на базі ОДБ ім. В. Лягіна відбулися заняття Регіональної школи професійного розвитку “Читання в новому форматі. Сфера впливу дитячої бібліотеки в соціально-культурному контексті регіону”

У ній взяли участь заступники директорів по роботі з дітьми ЦбС області, працівники дитячих бібліотек міст Вознесенська та Миколаєва. Регіональна школа професійного розвитку як новітня форма впроваджується в області з 2006 року і вже продемонструвала позитівні результати. Вона стимулює розвиток бібліотечної справи на теренах обслуговування дітей і створює якісно новий рівень досягнень в інформаційному забезпеченні та вихованні дітей.

На Школі були розглянуті такі важливі питання, як небезпека витіснення комп’ютером книги з дитячого життя, співробітництво дитячої і шкільної бібліотек, роль інформаційно-комуннікативних технологій у залученні читача. Особливу увагу було приділено проблемі виховання навичок творчого читання і щоденної потреби в ньому у кожного читача. Учасники Школи продемонстрували глибоке знання проблем і творчий підхід до діяльності. Круглий стіл “Методична робота бібліотек: змістовні аспекти” став місцем, де народжуються нові ідеї, нові тенденції розвитку.

Промова начальника управління культури облдержадміністрації М. Ф. Димитрова націлила учасників Регіональної школи нана повсякденну творчість, оптимізм, дерзання у своїй благородній справі. На Школі були підведені підсумки обласного конкурсу професійної майстерності і нагороджені переможці