Курси підвищення кваліфікації

         Курси підвищення кваліфікації працівників ЦБС області, що обслуговують дітей «Бібліотечно-інформаційне обслуговування дітей: актуальні та результативні форми роботи». Обласний центр підвищення кваліфікації працівників культури (директор Чернявська Т. Є.) та Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна з 18 до 29 жовтня 2010 року (на базі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна) проводять курси підвищення кваліфікації працівників ЦБС області, що обслуговують дітей, за темою: «Бібліотечно-інформаційне обслуговування дітей: актуальні та результативні форми роботи». Навчально – тематичний план здійснюватиметься за такими модулями:

– Тема 1. «Бібліотеки для дітей у місцевому співтоваристві. Соціально-культурне проектування».

– Тема 2. «Бібліотека для дітей в інформаційному просторі. Інформаційні мережі, системи, програми».

– Тема 3. «Інформаційно-бібліотечне обслуговування дітей, керівників дитячого читання. Формування інформаційної культури особистості».

– Тема 4. «Розвиток читацької активності дітей та юнацтва. Книговидання та література для дітей». До участі в роботі курсів, у ролі викладачів, запрошені доцент кафедри документознавства та інформаційних систем МФКНУКіМ, кандидат педагогічних наук Гич Г. М., директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей Бардашевька А. І., заступник директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей Попова Н. Ф., заступник директора з наукової роботи Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова Астапенко Т. С., директор ЦБС для дорослих м. Миколаєва Тверда Т. В., викладач Миколаївського коледжу культури і мистецтв Клочанова Т. В., провідний фахівець НПБ м. Миколаєва Картузов К. М., методист центру підвищення кваліфікації м. Миколаєва Петровська С. Н., а також спеціалісти обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна та ЦБС для дітей м. Миколаєва.