Віват, переможцю!

«90 кращих книг з мистецтва»- таку назва мала виставка-рейтинг, присвячена 90-річчю Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.Лягіна. Читачі відділу мистецтв взяли участь у визначенні найкращої книга з мистецтва. Отже, прийшов час підвести підсумки, і назвати кращу з кращих.

V місце

посіла книга Розі Дікінза «Дітям про живопис». Ця книга привернула до себе увагу, в першу чергу своїм яскравим оформленням. А коли розгорнеш її, то не покладеш на місце, поки не прочитаєш хоча б однієї сторінки. Цікаві факти біографії живописців, їх художні твори – занурять вас у дивовижний світ справжнього мистецтва.

IV місце

зайняла книга Наталії Чєн «Вчимося малювати». Це не просто книга-мандрівниця. Подорожуючи по місту Художників, ви завітаєте до селища «Фарбове», а провулок геометричних фігур – єдине місце в усьому містечку, де всі будинки найбільше схожі на різноманітні геометричні фігури: квадрат, трикутник, овал, ромб…

III місце

посіла диво-книжка для найменшеньких. Автор – Ірина Сонечко «Гномик і фарби». Ця книга спроможна зробити художником навіть немовля. Притому, миттєво. Чарівна книжка для дітей і дорослих з висувними картинками українською мовою. Ця книга в ігровій формі допоможе вивчити малюку кольори. Завдяки яскравим ілюстраціям і картинкам, які з чорно-білих перетворюються на кольорові, процес навчання буде легким і захоплюючим. Коли чорно-біла картинка, ніби за помахом чарівної палички розцвічується яскравими фарбами. А в чому ж секрет чаклунства? Нехай кожен здогадається сам.

II місце

безперечно посіла книжка для справжніх принцес «Золотая энциклопедия принцессы». Головною родзинкою цієї книги є те, що всі портрети принцес, від першої до останньої сторінки, написані справжніми придворними художниками. Кожна дівчинка мріє стати принцесою, хоча б на мить. Це тільки у казках у принцеси було яскраве та цікаве життя, а ось реальним принцесам було не так добре. Ось деякі факти з життя принцес, які існували в дійсності: – життям принцеси, доки вона не одружилася, розпоряджалися батьки, головним чином батько. – принцеси не повинні були керувати державою. – гарно танцювати, розмовляти на іноземних мовах, знати етикет – це все, що повинна була вміти справжня принцеса. – головною подією в житті принцеси було заміжжя. Думкою ж самої принцеси ніхто не цікавився. – принцес неохоче відпускали у подорож, навіть коли вони дорослішали, ставали королевами. Виявляється, не таке це вже й щастя бути принцесою. І, нарешті, лідер нашого хіт-параду.

I місце

посіла книга видавництва «А БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», Іван Малкович «Ліза та її сни». Вітаємо переможця! Це казково-пізнавальна історія про дівчинку, яка завдяки крилам, що їх винайшов Леонардо да Вінчі, побувала в майстернях найяскравіших постатей світового малярства – від Ботічеллі до Далі. Безперечною прикрасою цієї книги, стали ілюстрації Євгенії Гапчинської – однієї з найпопулярніших українських живописців. Її роботи зберігаються в європейських музеях та приватних колекціях багатьох поціновувачів та діячів мистецтва: від Лучано Паворотті – до…. «Ліза та її сни» – дебют художниці в дитячій книзі. Керівники дитячого читання ( батьки, муз.керівники, вихователі, вчителі музики) теж брали участь у визначенні кращої з найкращих книг. Дуже приємно, що безперечним лідером стала збірка пісень «Два кота», під авторством Анни Олєйнікової. Композитор-пісняр Анна Олєйнікова, учитель музики в Полігонівській школі, наша землячка. Крім слів та нот до збірки входить аудиозбірник з фонограмами до пісень. Збірка стане у нагоді музичним керівникам дошкільних та позашкільних закладів, учителям музики, батькам і звісно вам, дітям. А зараз мерщій до бібліотеки! На вас чекають 90 кращих книг з мистецтва. І всі вони заслуговують на вашу увагу. Будьте певні – кожен з вас знайде саме свою книгу.