30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек.

       30 вересня наша бібліотека запросила всіх своїх користувачів на бібліотусовку, присвячену Всеукраїнському дню бібліотек. Кожен з відвідувачів мав змогу написати привітання своїй улюбленій бібліотеці та бібліотекарям.

У відділі обслуговування читачів-дошкільників і учнів 1-4 класів всі бажаючі мали змогу взяти участь у book-квесті «Бібліотека – територія дитинства». Малеча із задоволенням малювала героїв улюблених книг, старші діти з радістю розгадували ребуси, відповідали на запитання жартівливої вікторини і складали прислів’я. Кожен з учасників квесту на додачу отримав ще й солодкий сюрприз. Але це ще не все! Саме цього святкового дня були нагороджені найкращі і найактивніші учасники акції «На хвилях книжкових морів», що проводилась в рамках проекту «Літо з книгою».

У відділі мистецтв протягом дня йшла розважальна програма «3:0 на користь мистецтва». Все приміщення було поділено на безліч різних цікавих територій: «Оригамі», «Малювання», «Арт-книги», «Дизайну», «Вокалу», «Сюрпризів», «Юних театралів». Кожен з відвідувачів міг спробувати себе в кожній з них.

А ще, крім цього, можна було переглянути виставку творчих робіт бібліотекарів. Відділ нових інформаційних технологій запропонував користувачам соціальної мережі ВКонтакте приєднатися до флеш-мобу «Сторінка 30, дев’яте речення». Правила прості: беремо улюблену або найближчу книгу, відкриваємо її на 30 сторінці і дев’яте речення робимо своїм статусом у мережі. Ну і, звичайно, обов’язково вказуємо автора і назву книги. А на відвідувачів відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів чекали:

• і літературний гороскоп «Про що розкажуть казкові герої», за допомогою якого можна дізнатися, яким ти є літературним героєм.

• і експедиція по «Бібліотечному кварталу», під час якої можна було взяти участь у книжковій виставці-лотереї. Її гасло: «Лусни кульку – обери книжку!»

• конкурс малюнку на асфальті

• і навіть PR-акція «Через цукерку до бібліотеки».

Працівники відділу пройшлися головною вулицею міста, дитячими майданчиками, вітаючи дітей та їх рідних із Всеукраїнським святом бібліотек і роздавали цукерки з рекламою бібліотеки, запрошуючи неодмінно завітати до нас.