«Родина моя – читачів сім’я»

      Дуже гарною традицією Обласної бібліотеки для дітей ім. В.Лягіна стало проводити до Дня матері і до Міжнародного дня сім’ї літературні сімейні свята, зустрічі родин. 18 травня пройшов конкурс читаючих сімей «Родина моя – читачів сім’я», у якому взяли участь шкільна родина учнів 3-А класу школи № 59 та чотири активно читаючі сім’ї цього класу. Сім’ї продемонстрували цікаві електронні презентації і розповіді про захоплення, відпочинок і улюблені книги.

Родина Головченків любить відвідувати країни світу, а донька Аліса любить співати і є солісткою зразкового театру пісні «Натхнення».

Найбільшим захопленням сім’ї Огренич є мандрівки по дивовижних куточках України. Особливо вразили слухачів розповіді про печери і вулкани, замки і фортеці.

У родині Яковлевих із покоління в покоління передається сімейний герб з вишитими назвами річок, де вони активно відпочивали і займалися рафтингом. Цього року родина планує відпочинок на річці Черемош.

Сім’я Гришак познайомила усіх з чудовим куточком України – Тернопільщиною, улюбленим місцем відпочинку, а незвичайне захоплення мами, яке з часом переросло у професію, вразило всіх: мама створює дивовижні картини за допомогою комп’ютерної графіки. Знання прислів’їв та приказок і вміння розгадувати ребуси продемонстрували сімейні команди. Начитаність та ерудиція допомогли як дітям, так і дорослим відповісти на безліч запитань «Казкового калейдоскопу».

На завершення заходу діти привітали батьків зі святом сім’ї і подарували пісні, вірші та хореографічні композиції. У цьому конкурсі не було переможців та переможених, тому що кожна родина особлива, але усі сім’ї отримали звання «Найбільш читаюча родина» і нагороджені пам’ятними дипломами і солодкими подарунками.