Хай книги друзями заходять у ваш дім

Саме під такою назвою 24 квітня 2014 року відбулася літературна мандрівка спільно з авторами і видавцями краєзнавчих книг для дітей. Знайомство з письменниками та новими дитячими книгами пройшло в рамках XII виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга», які вийшли протягом 2013-2014 років у миколаївських видавництвах. Першими читачами нових книг стали читачі-учні 1 Б класу школи № 59.

На зустріч з маленькими читачами прийшли місцеві письменники Тетяна Ковальова, Надія Щедрова, Ірина Грунська, які з радістю спілкувалися зі своїми читайликами. Діти з великим задоволенням сприйняли інсценізацію казки «Бідний пень» з книги Тетяни Ковальової «Кумедний Тупотунчик» у ляльковому театрі книги «Буратіно». Для Надії Щедрової діти підготували окремий сюрприз. Богдан Гліб та Ляшкова Валерія продекламували декілька віршів з її книги «Про Кольку – хвастунишку». Незвичайно була представлена книга Ірини Грунської «Сказки летнего сада». До читачів і гостей бібліотеки завітала довгоочікувана пора року Літо і не тільки розказала про книгу і автора, але й подарувала інсценізацію своєї улюбленої казки «Одуванчик» через ляльковий театр книги «Буратіно». Щороку новими книгами радує дітвору відома миколаївська письменниця Людмила Чижова. Цього року була презентована пізнавальна книга «Золота бджілка», у якій письменниця розкриває усі секрети і таємниці працьовитих комашок – бджілок. Великий інтерес у маленьких читайликів викликала книга Крістіни Каперс «Принц Александр и его усатые приключения». Маленькі фантазери придумували нові пригоди, які могли б трапитися з головними героями. На свято завітали також директор видавництва «Іліон» Анна Румянцева, художники- ілюстратори презентованих книг Вікторія Ковальова та Ірина Цуркан. Цікаво, що під час заходу було презентовано і перший український театральний журнал для дітей «Шалені Козюльки». Редактор і співавтор журналу Юлія Поліщук познайомила читачів з цим журналом.

Вітаємо наших миколаївських письменників і побажаємо, щоб вони більше писали книг для читачів-дітей, а Обласна бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна із задоволенням буде презентувати їхні книги.