Жовтневий серпантин

      У жовтні відділ обслуговування читачів – учнів 5-9 класів гостинно приймав своїх постійних друзів – вихованців державного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проходили в нашому місті курс реабілітації. Для дітей було запропоновано чимало заходів, а саме:

18.10 Літературно-детективний клуб «Відчуй себе детективом». Під час детектив-шоу діти мали змогу відчути себе справжніми детективами. Вони випробували свої здібності до дедукції і логіки мислення, виявили уважність і спостережливість, кмітливість і винахідливість, адже саме ці якості відрізняють справжнього детектива.

19.10 Бібліошоу «Як дві краплі». Кожен учасник мав змогу перевтілитися в улюбленого літературного героя. Діти з задоволенням демонстрували один одному звички, атрибути, елементи одягу, притаманні саме його улюбленому герою.

20.10 Ділова гра «Ярмарок професій». Працівники відділу запропонували захід, який допоможе нашим юним друзям зорієнтуватися у світі професій та зробити свій вибір. Було представлено Топ 10 професій, найпопулярніших на ринку праці. Діти висловлювали свої думки, ділилися планами на майбутнє.

25.10 Сходинками дедукції «Загадковий літколаж». Разом з дітьми бібліотекарі перевіряли свої знання книжкового світу. Адже, восьме диво світу – книга. Книга-вчитель, книга-наставник, книга – близький товариш і друг. Одні з них розповідають про світ природи, інші – про космічні мандрівки. Скільки у людей потреб, стільки різних книг. Книжка – це свято спілкування. Вона мовчить, а як багато нам передає…

26.10 Захід «Всі ми родом із дитинства» справив враження на юних читачів. Перед очима дітей промайнули історії із життя Івана Котляревського, Софії Ковалевської, Уолта Діснея, Катерини Білокур, Чарлі Чапліна та багатьох інших успішних людей.

Жовтневі зустрічі добігли кінця. Наші друзі роз’їхалися по домівках. Щиро бажаємо всім міцного здоров’я, успіхів, віри та миру. Ми не кажемо: «До побачення», а кажемо : «До нових зустрічей!»