Миколаївська обласна бібліотека для дітей: презентація професійних успіхів.

З 19 по 21 травня 2015 р. в рамках програми «Бібліоміст» переможці конкурсу «Професійні навчальні поїздки: вивчення досвіду провідних бібліотек України» відвідали Миколаївщину. Організатором навчально-професійного візиту до бібліотек Миколаївської області була Обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Г. Гмирьова.

   В рамках програми візиту, 19 травня 2015 р. до Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна завітали його учасники, а це делегація з 15 бібліотечних фахівців з Волинської, Донецької, Закарпатської, Київської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської областей.
   Директор бібліотеки Жайворонок Т.А. привітала гостей та висловила сподівання, що презентація колективом найуспішнішого досвіду роботи, напрацювань, кращих практик, проектів та програм буде для них цікавою і корисною.
   Познайомитись з діяльністю бібліотеки гості мали змогу під час професійної екскурсії. Фахівці та найкращі читачі презентували свою бібліотеку, як необхідну установу для сучасної дитини з професійно організованим інформаційним простором для читання, дозвілля, комунікації та освіти.
   Спеціалісти бібліотеки запропонували учасникам візиту мультимедійні презентації, перегляди видавничої продукції, рекламні соціальні відеоролики, присвячені більш детальному висвітленню конкретних позитивних досягнень роботи бібліотеки за останні роки.

   Найбільшу увагу було приділено висвітленню проектної діяльності бібліотеки, спрямованої на промоцію дитячого читання (зокрема про реалізацію бібліотечних програм “За здоров’ям — до бібліотеки”, “Обдаровані діти — майбутня еліта нації”, “Інформаційні ресурси на допомогу дитячому читанню”, “Туристична Миколаївщина запрошує”, “Бібліотечний квартал” та творчих проектів “Велике читання”, “Вояж з бібліотечною валізою”, “Крокуємо у майбутнє разом”(послуги для дітей з особливими потребами), “Світова культура в призмі мистецтва”, “Буду природі другом”, “Фарби життя” (бібліотерапевтичний проект).
   В рамках візиту учасникам були запропоновані презентаційні виступи. Так, Голенко І.О., завідуюча відділом нових інформаційних технологій, під час свого виступу на тему «Впровадження та використання нових інформаційних технологій у роботі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей» представила напрацювання обласної бібліотеки для дітей в цьому напрямку та розповіла про створений веб-імідж у світовій мережі.
   Завідуюча відділом мистецтв Янковська Л.І. під час свого виступу більш детально представила здобутки бібліотеки щодо впровадження нових соціокультурних просвітницьких форм в обслуговуванні користувачів (квестів, інтерактивно-ігрових програм, презентацій книг миколаївських письменників, скайп-зустрічей, web-перегонів, містичних літературних розслідувань, медіакарт тощо).
   Колеги з Рівненської та Львівської області подарували бібліотеці на згадку комплекти книжок, а з Волинської – ляльку – мотанку, яка стала приємним доповненням колекції мотанок з України.
   Сподіваємось, що наші колеги – учасники навчального візиту залишились задоволеними від професійної зустрічі та спілкування з нами.