«Командир легендарного десанту – Костянтин Ольшанський».

Виростеш ти і почнеш дізнаватись про славу героїв,
Батькову славу пізнаєш і мужності міць непохитну.

Вергілій

       У кожного міста – своя духовна атмосфера. Вона складається з традицій, звичаїв, легенд, фактів історії тощо. Духовна атмосфера Миколаєва пройнята вічно живою легендою про героїчний подвиг 68 моряків та солдатів десантного загону під командуванням старшого лейтенанта Костянтина Ольшанського.
21 травня працівники відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів запросили до бібліотеки вихованців зі спеціалізованого інтернату №3 та провели для них урок пам’яті під назвою «Командир легендарного десанту – Костянтин Ольшанський».
У цьому році ми відзначаємо соту річницю від дня народження Героя Радянського Союзу, старшого лейтенанта Костянтина Федоровича Ольшанського.
Читачам була представлена інформація про легендарний подвиг нашого земляка К. Ольшанського під час визволення міста Миколаєва та про героїзм 68 десантників. Діти з великою увагою сприймали невідомі для них раніше факти з історії визволення нашого міста. Яскрава презентація та шокуючі відеофрагменти вдало доповнили надану ведучими інформацію. Зустріч завершилась оглядом літератури з перегляду «Слава і пам’ять К. Ольшанському».
Мине час, людство здійснить не один подвиг в ім’я миру і прогресу, але пам’ять про подвиг наших героїв у Другій світовій війні має жити завжди.