Казкове турне по Європі

        Як цікаво і пізнавально провести літні канікули? Звичайно, у подорожах різними країнами! Бібліотекарі відділу обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів запропонували читачам пришкільних таборів відпочинку відправитися у літературний круїз «Казкове турне по Європі».
Діти із задоволенням мандрували європейськими країнами: переглядали аудіо-слайд-шоу, дізнавалися про особливості і цікавинки тієї чи іншої країни. Наприклад, Норвегія здивувала усіх таємничими фіордами, Данія – островами і замками, Англія – пам’ятками історії та архітектури, Франція вразила королівськими палацами і парками, Німеччина – знаменитою «Дорогою казок», а Італія – незвичайними спорудами і вежами.
До речі, ці країни були обрані не випадково, адже там народилися і жили дитячі письменники-ювіляри 2015 року. Це А. Вестлі, Г.К.Андерсен, Д.Баррі, Р.Кіплінг, А.С. Екзюпері, брати Грімм та Д.Родарі. Маленьким мандрівникам було цікаво дізнаватися факти із життя письменників і особливості створення їхніх знаменитих книг.
Більш за все дітям подобається грати. А якщо ігри і завдання від літературних героїв – це просто здорово: «Знайди відмінності» – завдання від Дюймовочки, вікторини від Мауглі та Цибуліно, «Лабіринт» від Маленького Принца, гра «Пошук предметів» від Пітера Пена, і розшифровка імен героїв книги А. Вестлі «Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка».
45 хвилин літературного круїзу «Казкове турне по Європі» пролетіли непомітно, а вражень залишиться надовго.