Літературно – пізнавальна гра «Твій друг – дорожній рух»

Розпочалися довгоочікувані літні канікули, а разом з ними зростає рівень небезпеки на дорозі. З метою попередження цих негативних явищ працівники відділу обслуговування читачів – дошкільників та учнів 1 – 4 класів провели літературно – пізнавальну гру «Твій друг – дорожній рух» для пришкільних таборів відпочинку.
Перед тим, як розпочати гру, діти познайомилися з історією виникнення правил дорожнього руху. Після цього, розділившись на дві команди «Пішоходи» та «Водії» і обравши капітанів, команди по черзі виразно продекламували девізи.
Гра була поділена на 4 тури, а саме:
– «Загадковий»;
– «Дозволено – заборонено!»;
– «Мозковий штурм для капітанів»;
– «Дорожні знаки до уваги!».
Після проходження кожного туру команди отримували відповідні бали, які відображалися на фліпчарті.
Діти дізналися багато цікавих фактів: коли відзначається день народження автомобіля, чому світлофор має таку назву, що означає смугаста розмітка на дорозі, хто винайшов перший транспортний засіб тощо. Всі разом згадали основні правила дорожнього руху, дорожні знаки. Учасники гри познайомилися з цікавими, а, головне, корисними книгами про правила дорожнього руху.
Перемогу в цій захоплюючій грі з відривом в 1 бал отримала команда «Пішоходи» та удостоїлася звання «Кращі знавці правил дорожнього руху». Команді «Водії» побажали повторити правила дорожнього руху, а всім дітлахам – бути обережними на дорогах. Завершив зустріч хороший настрій і дитячий сміх. Впевнені, що саме у такому форматі і слід привчати дітей до серйозних речей.