Web-перегони-2

Із 13 до 15 липня в Інтернет-центрі бібліотеки, на прохання користувачів, стартували Web-перегони-2.

Цю чудову ідею наша бібліотека придбала на Ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив-2013». І, як бачимо, вона сподобалася нашим користувачам.
Звісно, для другого етапу гри ми підібрали зовсім інші запитання й розмістили їх на смайликах на макеті маршруту.

Взяти участь у перегонах зголосилися 10 учасників, серед яких були навіть дві дівчинки. Не думайте, бажаючих було набагато більше, але вони не пройшли віковий бар’єр: хтось був уже досить дорослим, а хтось – ще маленьким.
На старт! Увага! Поїхали!

І нашим гонщикам на крутих віражах траплялися нелегкі запитання: За що Жук-Геркулес отримав своє ім’я? З чого були зроблені черевички Попелюшки? У чому особливість національного прапору Непалу? Де починається і закінчується Велика Китайська стіна? Диня – це огірок? – тощо.

Перегони настільки всіх захопили, що наступними днями були бажаючі ще раз пройти їх. Але, на жаль, це не за правилами гри.
Кожен гонщик, що дістався фінішу отримав солодку цукерку. А пілоти, що зайняли перших три призових місця, після завершення всього ігрового тижня, отримали ще й свій окремий солодкий приз.

Знайомтесь: учасники перегонів і їх результати:
Зайцев І. – 14 хв.
Гусаров Л. – 19 хв.
Усатенко Д. – 24 хв.
Бабаєва Д. – 25 хв.
Бурлакова К. – 30 хв.
Бурлаков М. – 30 хв.
Кінєв С. – 30 хв.
Дворецький В. – 36 хв.
Кінеєв А. – 41 хв.
Кінєв М. – 43 хв.

На швидкість перегонів вплинули три фактори – розуміння власне самого запитання, швидкість набору тексту і…. так, так, швидкість читання.
Гадаю, наші юні гонщики зробили відповідні висновки і до наступних перегонів обов’язково підготуються.