Пригоди осіннього листочка

      Завітала осінь до нашого краю – яскрава, різнобарвна, щедра і багата. Тож, щоб познайомити маленьких читачів з осінніми явищами, співробітники відділу обслуговування читачів – дошкільників та учнів 1-4 класів 18 вересня провели для відвідувачів майстерні книжкових чудес «Золотий ключик» літературно-пізнавальну мандрівку «Пригоди осіннього листочка».Малятам запропонували скласти букет з осінніх листочків, але не простих, а чарівних. На кожному листочку – завдання, яке з задоволенням, граючись, дітки виконували.
Кожен із учасників підбирав листочки до пари, відгадував , якому дереву вони належать, а потім знаходив насіння цього дерева. Дізналися малята і чому жовтіє листя на деревах і опадає.
А завдання чарівного листочка «Пташки на південь відлітають, а тварини їжу запасають» малюки виконували разом з ляльками театру книги «Буратіно». За допомогою ворони і горобчика дізналися дітки про зимуючих пташок і тих, які відлітають, чим вони харчуються. А ведмідь, білка, заєць, їжачок познайомили читачів з тим, як тварини зустрічають осінь і до холодів готуються. Відгадуючи загадки, дітки роздавали тваринкам дари осені, які ті полюбляють понад усе.
Прослухавши казку про листочок, який взимку став сонечком в аплікації дівчинки, дітки і самі, за допомогою мам і бабусь, виготовили чудові осінні аплікації.
Радісні, задоволені, з книгами і поробками, розходились малята з бібліотеки, щоб знову зустрітись на наступному засіданні майстерні книжкових чудес.