«Країна книжок чарівна у гості вас запрошує»

         Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відділ обслуговування читачів – дошкільників та учнів 1 – 4 класів провів літературне свято «Країна книжок чарівна у гості вас запрошує» для першокласників 1-Б та 1-Г класів школи № 59. Вони завітали до чарівної країни знань і мудрості – Книжкове царство, де на них чекали казкові герої.
Зустріла наших майбутніх читачів Королева Книга, ознайомила їх з абонементом та читальною залою. До них приєднався домовичок Кузя, який шукав на книжкових полицях своїх друзів. Королева і діти вирішили допомогти йому, виконуючи різноманітні завдання. Проходячи «Казковий лабіринт», діти відповідали на запитання, прочитали листа від Колобка, який потрапив в іншу казку, відгадали кросворд «Літературні герої», що дало їм змогу знайти Мальвіну. Вона так втомилася від занять з Буратіно, що вирішила розважитися з дітьми, розгадуючи загадки. Але ж яке свято без Баби Яги? Маючи на думці нашкодити дітворі і забрати їх до дрімучого лісу, бабця дала завдання: скласти слова «Бібліотека» і «книга» з окремих літер. Та учні виявилися розумними і кмітливими і швидко впоралися з усім, тому Бабуся Ягуся залишилася ні з чим. Завдяки таким цікавим пригодам наш Кузя повернув своїх друзів на книжкові полиці. Потім школярики згадали правила поводження з книгою. Отримавши свої перші книжечки, першокласники були посвячені в читачі нашої бібліотеки. Діти були в захваті від казкових персонажів, їм було цікаво спостерігати за їх діями, виконувати разом завдання. Вони пообіцяли бути активними читачами і бережливо ставитися до книг.
Це свято запам’ятається малюкам надовго. Ми впевнені, що книга стане для них справжнім другом і порадником на все життя!