Жива бібліотека «Долі козацькі – шляхи незабутні»

Козацтво – то світла сторінка у книзі,
Що наші діди написали шаблями.
Хоч кров’ю скропилась, полита сльозами,
Та світлом Христа засіяла над нами.

       За давньою традицією в бібліотеці широко відзначається День Українського козацтва.
Цього року напередодні свята у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів відбувся цікавий захід у незвичному форматі «Жива бібліотека». Запрошені гості – Щербаков Сергій Костянтинович – голова Козацької ради Миколаївської області та Квасниця Антоніна Володимирівна – хорунжий, берегиня козацької громади центрального району м. Миколаєва, виступали у ролі «живих книг».
Учні Морського ліцею, які завітали цього дня до бібліотеки, із великим захопленням поповнили свої знання з історії звичаїв і традицій козаків. Формат «Живої бібліотеки» дозволив дітям відкрити по-новому світ козацтва. Розділившись на дві команди, кожна з них протягом 7 хвилин «читала» цікаву інформацію про особливості жіночої та чоловічої козацької бойової культури.
У перерві між «читанням» ліцеїстам були запропоновані ігри «Заверши козацьке прислів’я» та «Поезія козацької слави». Розповіді козака і козачки вдало доповнив перегляд відеофільму «Козацький Вар».
А на завершення заходу на хлопців і дівчат чекали справжні козацькі забави – ігри «Зніми шапку», «Підкова», «Лава на лаву». Веселий і піднесений настрій підтримував акомпанемент на козацькому бойовому барабані і арбітраж від козака Сергія Щербакова. Ми впевнені, що такі заходи сприяють вихованню у юного покоління патріотичних почуттів, любові до України та її історії.