Рідний свій край люби і вивчай

        З 5 по 9 жовтня в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна пройшов тиждень бібліографії «Рідний свій край люби і вивчай».
У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів було проведено інформину «Сторінками рідного краю» для учнів 3 – 4 класів. Учні мали змогу дізнатися про Миколаївщину, видатних постатей в історії нашого міста, переглянути фотоматеріали архітектурних пам’яток, заповідних куточків нашого краю. Деякі читачі мали змогу перевірити свої знання, відповівши на запитання інформини.
У відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів пройшла бібліоархеологічна розвідка за покажчиком «Що зберігає миколаївська земля «Дикий Сад». Читачі більше дізналися про вулиці Миколаєва завдяки виставці-дослідженню «Вулиці міста розповідають» за бібліографічним покажчиком «Що, вулице, є в імені твоїм…». В рамках тижня бібліографії до бібліотеки завітали учні 5-Б Миколаївської гімназії № 2 на медіа-презентаціяю «Рідний свій край люби і вивчай». Діти більше дізнались про Миколаївщину – історичну та культурну, туристичну та спортивну, літературну та мистецьку. Вони активно відповідали на запитання, демонструючи свою обізнаність, зацікавленість та відмінні знання.
Протягом тижня діти вчилися орієнтуватися у бібліотечному краєзнавчому фонді, вибирати книги за допомогою систематичної краєзнавчої картотеки, електронного каталогу, краєзнавчих бібліографічних покажчиків, списків, путівників, як у друкованому, так і в електронному вигляді, які розміщені на сайті нашої бібліотеки у розділі «Моя Миколаїщина».