Бібліотечний форум та конференція у Києві

19 листопада 2015 р. в Національній бібліотеці України для дітей відбувся Бібліотечний форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації».
У форумі взяли участь директори обласних бібліотек для дітей, начальник відділу бібліотек та читання Міністерства культури України Марія Григорівна Височанська, а також директор Інституту публічного управління та кадрової політики Національної Академії керівних кадрів культури і мистецтв Ірина Олександрівна Шевченко.
Під час роботи форуму було відзначено переможців огляду-конкурсу.

У номінації «Обслуговування користувачів-дітей» за новаторство та нетрадиційні форми роботи в залученні юних користувачів до національної дитячої книги та читання, надання якісного літературного простору бібліотеки в контексті формування національної свідомості у дітей та підлітків було відзначено проект Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна «Українське слово проситься до тебе».

А 20 листопада 2015 р., за підтримки Міністерства культури України, відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотеки для дітей в контексті культурно-історичного розвитку України», приурочена до виходу у світ монографії колективу працівників НБУ для дітей «Історія розвитку бібліотек України для дітей (кінець ХІХ-ХХ ст.)».
Наша бібліотека отримала це наукове видання, яке буде корисним як спеціалістам, так і широкій громадськості.
У першій секції конференції: «Біблотека для дітей в системі життєдіяльності дитини» – всі присутні прослухали доповідь директора Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна Жайворонок Тетяни Анатоліївни «Роль методичної служби Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна у сприянні інноваційному розвитку бібліотек області», яка супроводжувалася презентацією.