«Над пам’яттю не владний час»

     Напередодні Дня пам’яті жертв голодомору, який відзначається 28 листопада, працівники відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів запросили до себе учнів 9 класу ЗОШ №13, щоб вшанувати пам’ять загиблих у ті страшні роки. Для дітей було проведено урок – реквієм «Над пам’яттю не владний час».
Сьогодні ми згадали страшні сторінки історії нашого народу – Голодомор 1932 – 1933 років. Ця трагедія забрала життя мільйонів наших земляків. В українських селах від голоду помирали і дорослі, і діти. Як підрахували історики, у той час в Україні помирало 17 осіб на хвилину, понад 25 тисяч людей щодня.
Масове голодування почалося ще у грудні 1931 року, тривало до вересня 1933 року. 22 місяці народ страждав, мучився, вмирав. Кількість жертв – 8 мільйонів чоловік. Це 1/5 усього населення України.
Ми живемо в інший час і не причетні до тих страшних подій. Але сподіваємось, що наша розповідь дійшла до серця наших читачів, і вони запалять свічку пам’яті і скажуть такі слова, які згуртують нас – «Пам’ять та віра».