«Основні критерії та стратегічні напрямки планування діяльності дитячих бібліотек» для працівників бібліотек для дітей Миколаївської області.

24-25 листопада 2015 р. була проведена скайп-нарада «Основні критерії та стратегічні напрямки планування діяльності дитячих бібліотек» для працівників бібліотек для дітей Миколаївської області.
     Протягом двох днів працівники бібліотек для дітей Миколаївської області були поділені на групи по 6-7 установ і спілкувалися протягом години за програмою. У теоретичному блоці Романченко О.Л., заступник директора по науковій роботі, окреслила стратегічні напрямки планування діяльності дитячих бібліотек на сучасному етапі.
     Протягом практично-консультативного блоку провідні спеціалісти продовжили професійне спілкування у вигляді консультацій: «Планування – 2016» (Нахова Т.І., завідуюча відділом маркетингу та перспективних методик), «Нові форми культурно-просвітницької діяльності дитячих бібліотек» (Голосна О.Є., провідний бібліотекар відділу обслуговування читачів-дошкільників та читачів-учнів 1-4 класів, Вовк О. В., бібліотекар відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів), «Визначні дати 2016 року. Формування інформаційної культури та медіа грамотності школярів» (Щербак В.Є., завідуюча відділом довідково-бібліографічної та інформаційної роботи), «Ресурси Інтернет на допомогу плануванню» (Голенко І.О., завідуюча відділом нових інформаційних технологій). У блоці «Відкритий мікрофон» відбулося двостороннє обговорення питань та пропозицій в рамках теми.
    Під час підбиття підсумків скайп-наради Т.А. Жайворонок привела цитату з книжки Л. Керролл «Аліса в Задзеркаллі» “У нашому світі, щоб залишатися на місці – потрібно дуже швидко бігти, а для того, щоб кудись потрапити – потрібно бігти в два рази швидше» і побажала, щоб у новому році бібліотекарі працювали у прискореному режимі, зробили свої установи більш яскравими, показали нестандартний зміст і форму, створили ауру новизни.