Під палючим сонцем Афгану

        Вже минуло багато років, як закінчилася одна з найдовших в історії війн – війна в Афганістані. Протягом 10 років гинули наші солдати в пекучих пустелях та снігових горах, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
Ми повинні знати про страшні події тієї війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які у віці 20 – 30 років стали свідками та учасниками воєнних подій, та пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
Працівники відділу обслуговування читачів – учнів 5-9 класів були запрошені на зустріч з вихованцями спеціального інтернату №3, де провели для них караван історій «Під палючим сонцем Афгану».
Затамувавши подих, слухали учні про ті жорстокі часи. Бібліотекарі познайомили дітей з історичними подіями, чинниками, що вплинули на розвиток подій Афганської війни. Спогади наших сучасників, які пройшли крізь палюче сонце Афгану, нікого не залишили байдужим. Відеохроніки, патріотичні вірші та пісні про Афганську війну зачепили серце кожного присутнього.
Маємо надію, що майбутнє нашої України буде в надійних руках, адже люди, які мають чисту душу, добре серце, з повагою ставляться до історії поколінь, ніколи не звернуть з надійного шляху!