Мова наша калинова, мелодійна і казкова

      А у нас сьогодні з’явилися нові маленькі друзі і тепер вже читачі Обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна. До відділу обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів завітали вихованці Миколаївського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. А прийшли вони не просто так, а на інтерактивну гру «Мова наша калинова, мелодійна і казкова», яка присвячена Міжнародному Дню рідної мови (21 лютого).
В інтерактивній грі змагалися дві команди за звання «знавці української мови». Завдання були різні: з літерами, словами, на логіку, з фразеологізмами, з приказками та прислів’ями. А ще гравці спробували себе у ролі поетів і складали невеличкі віршики із запропонованими словами. Незважаючи на складність завдань та різні вікові категорії гравців – перемогла ДРУЖБА. Крім того, діти познайомилися з сучасними дитячими письменниками України: Сашком Дерманським, Галиною Малик, Сергієм Гридіним і Тетяною Щербаченко і, звичайно, з їхніми чудовими книгами. До речі, саме ці письменники є ювілярами цього року.
Та більш за все дітей вразила Обласна бібліотека для дітей: своїми розмірами, своєю яскравістю, своїм комфортом і, звичайно, багатим розмаїттям книг і журналів. Тепер ми впевнені, що ці дітки стануть активними читачами нашої бібліотеки. А на згадку про зустріч вони подарували бібліотеці книжку «Рушаймо у творчий політ» про досягнення центру науково-технічної творчості. Дякуємо!!!