Щоб пам’ятали!

      В Обласній бібліотеці для дітей ім. В.О.Лягіна спільно з козацькою громадою м. Миколаєва був проведений патріотичний урок для учнів гімназії №2 «Україна починається з тебе», присвячений річниці вшанування пам`яті героїв Небесної Сотні.
Він проходив у форматі «Жива бібліотека». На зустріч зі школярами прийшли: один з лідерів Миколаївського Майдану Олександр Янцен, Голова ради отаманів Миколаївської області Сергій Щербаков, учасник Київського Майдану Петро Белінський та учасники АТО.
З великим хвилюванням слухали діти спогади живих свідків тих героїчних і трагічних подій в історії українського народу.
Розповідь супроводжувалася показом відеоматеріалів і сюжетів з кінофільмів, читанням поезій, уривків з книг, оглядом літератури з виставки «Україна понад усе».
Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували пам’ять героїв, полеглих за світле майбутнє України.
Особливо запало в душу дітям скайп-спілкування з волонтером з міста Києва Сергієм Маликом – організатором акції «Пам’ятний знак Конотопської битви» в містах України.
Пам’ять про величезну самопожертву героїв – великих українців, які звершили справжні подвиги задля свободи і незалежності України, буде вічно жити у серцях юних українців, яким сьогодні належить будувати свою вільну і квітучу державу.