Урочисте відкриття виставки дитячого малюнка «Вода – джерело життя»

         Вода – основа життя на Землі, необхідна умова людського існування, а також усього живого на нашій планеті. Вода – безцінний скарб. Вода – джерело естетичних почуттів, а також натхнення митців усіх часів і народів.
16 березня у Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна відбулося урочисте відкриття виставки дитячого малюнка «Вода – джерело життя», присвяченої Міжнародному дню захисту водних ресурсів.
Організаторами заходу були Обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна, Обласна бібліотека для юнацтва. Робота проводилася під патронатом регіональної комісії НОК України в Миколаївській області, за підтримки Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради.
Захід ушанували своєю присутністю люди, життя і діяльність яких тісно пов’язана з екологією, зі збереженням водних ресурсів. Відкрила свято директор обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна Тетяна Анатоліївна Жайворонок, яка і наголосила на важливому значенні Всесвітнього дня.
Виступили:
– організатор свята – голова правління Миколаївського обласного фонду «Індиго» Ольга Криницька.
– заслужений майстер спорту, чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор в Атланті, голова Комісії «Спорт та навколишнє середовище» регіонального відділення НОК України Миколаївської області Інга Бабакова;
– начальник управління фізичної культури і спорту Облдержадміністрації, член Комісії «Спорт та навколишнє середовище» регіонального відділення НОК України Миколаївської області Олександр Садовський;
– заступник голови Комісії «Життя та спорт» НОК України в Миколаївській області Оксана Черепанова.
Ольга Криницька повідомила про те, як людство ставилося в усі часи до води і як виникла ідея започаткувати Всесвітній день водних ресурсів.
Шановні гості розповіли про те, як зберігаються і охороняються водні ресурси в нашому місті і області, розповіли про запаси води у світі і закликали всіх громадян до бережливого ставлення і поваги до води – нашої цілительки і чарівниці.
Юні художники – автори робіт, представлених на виставці дитячого малюнка, майстерно і щиро відобразили свої почуття і розуміння неперевершеної важливості водних ресурсів для життя на Землі. Інга Бабакова нагородила їх цінними подарунками.
Допомогли у створенні святкової атмосфери вихованці обласного фонду «Доброта та довіра», які порадували учасників свята прекрасно виконаними танцями.