Виробнича скайп-нарада з працівниками районних та міських бібліотек для дітей Миколаївської області

29-30 березня 2016 року Миколаївською обласною бібліотекою для дітей ім. В.О. Лягіна було організовано та проведено виробничу скайп-нараду для співробітників районних та міських бібліотек для дітей Миколаївської області.
    Спілкування відбувалося між директором Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна (Жайворонок Т. А.), провідними фахівцями науково-методичного, інформаційно-бібліографічного відділів, відділу комплектування фондів та каталогізування документів, відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів з працівниками районних та міських бібліотек для дітей.
    Жайворонок Т. А. виступила з привітанням до всіх учасників скайп-наради, визначила причини, за якими виробнича нарада проходить саме у форматі скайп-спілкування та охарактеризувала актуальні виробничі питання з методичної, бібліографічної роботи та комплектування фондів дитячих бібліотек Миколаївської області у 2015 р. та в І кварталі 2016 року. Згідно з порядком денним, учасники проаналізували та обговорили наступне:
     – проблеми та пропозиції щодо надання звітної інформації (за підсумками 2015 року), а також удосконалення кадрових показників;
     – виконання розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 29.01.2016 № 26-р «Про оголошення 2016 року на Миколаївщині Роком ювілеїв літераторів-краян» та наказу Управління культури, національностей та релігій №186 від 26.11.2015 р. «Про збереження літературної спадщини Миколаївщини»;
     – участь районних та сільських бібліотек, що обслуговують дітей, в обласних та всеукраїнських акціях та конкурсах (обласний творчий огляд «Ми – Українці», обласна літературна акція – «День читання «Читай – пізнай свій рідний край!», обласні тури всеукраїнських конкурсів «Мрії про Україну» та «Книгоманія 2016»);
     – популяризація бібліотек, бібліотечних послуг та ресурсів у мережі Інтернет (аналіз надання інформацій на сайт управління культури, національностей та релігій та на професійний блог «Бібліомаячок», статей до науково-популярного журналу «Бібліотека у форматі Д»);
    – участь районів у заходах щодо підвищення кваліфікації (скайп-майстерня «Діапазон ідей і практик професійної творчості працівників бібліотек для дітей Миколаївської області» та обласна науково-практична конференція «Національно-патріотичне виховання громадянина України: роль і місце дитячої бібліотеки в сучасних реаліях»).
    Також бібліотечним працівникам області було презентовано електронний ресурс «Письменники Миколаївського краю» на сайті обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна (віртуальний проект літературного краєзнавства), який може бути використаний на допомогу в організації роботи з користувачами-дітьми, підготовці заходів, присвячених відомим письменникам краю та популяризації дитячого читання.
    Всі учасники наради висловили свої пропозиції та міркування щодо поточних питань роботи у своїх бібліотеках, стосовно їх вирішення та удосконалення.