Зустріч з письменником в Обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна

       Знайомство з творчістю сучасних українських письменників, відкриття для себе нових літературних імен є одним з пріоритетних напрямків роботи Обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна.
6 квітня в бібліотеці відбулася зустріч з Львівською письменницею-прозаїком Дарою Корній (Мирославою Іванівною Замойською), відомим українським літератором, а саме творцем українського фентезі, володаркою багатьох літературних премій і відзнак. Псевдонім Дара Корній – це данина двом найважливішим жінкам у житті пані Мирослави: дочці Дарині і мамі, яка носила дівоче прізвище Корній. В літературних колах вона відома як автор романів «Гонихмарник», «Тому, що ти є», «Зірка для тебе», «Зворотній бік сутіні», «Щоденник мавки», дитячої повісті «Петрусь Химородник» та інших. Ії дитячі твори надрукувалися в журналах «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Однокласник». Пише Дара Корній живою українською мовою, зацікавлює читачів оригінальним сюжетом, вплітаючи українську міфологію, чудові казки та легенди. Герої її книг: люди, наділені надприродними силами: потерчата, відьми, дводушники, янголи, духи води і лісу, міфічні істоти. Її захоплення: дохристиянська міфологія, праукраїнські вірування, етнографія, казки та народна музика.
Зустріч пройшла в теплій невимушеній обстановці. Ведуча заходу Тетяна Руснак представила гостю присутнім і розповіла про життєвий і творчий шлях письменниці. Дара Корній – чудовий співрозмовник, який добре володіє аудиторією. Вона цікаво розповіла присутнім про історію написання своїх творів, про свій письменницький шлях, про плани на майбутнє. Більше години тривав діалог між присутніми. Наостанок Мирослава Замойська звернула увагу на те, що зв’язок «письменник – читач» дуже важливий, особливо – для письменника, який часто надихається цим спілкуванням. А зі своїм даром потрібно бути дуже обережним, цінувати можливість ним користуватися.
Учасники зустрічі – юні читачі, працівники бібліотеки, місцеві літературознавці і викладачі, шкільні бібліотекарі були приємно вражені почутим і побаченим, адже більшість з них відкрили для себе ім’я письменниці вперше. Вони залюбки спілкувалися з автором книг, задавали їй цікаві питання. І дорослі і діти високо оцінили письменницький талант літератора, її знання поліських легенд, українських народних звичаїв, які лежать в основі багатьох її книг.
На завершення усі бажаючі мали змогу придбати книги письменниці з автографом автора.