День поетичного настрою «Поезії промінчик золотий»

        Сьогодні ми урочисто відкрили обласну акцію «День читання «Читай – пізнавай свій рідний край» і радо поділилися поетичним настроєм з учнями 2 – Б школи №59.
2016 рік багатий на миколаївських письменників-ювілярів.
Їхня творча спадщина – це духовний скарб Миколаївщини.
Своєю творчістю вони збагачують наші серця гідністю, честю, життєвою мудрістю, красою та любов’ю до рідного краю. Діти познайомилися з життям та творчістю декого з них.
Борис Мозолевський здивував своєю цікавою біографією. Всіх вразила славнозвісна Пектораль. Дуже сподобалося малятам слухати і самим розповідати його вірші для дітей.
Справжнім святом для малечі стала зустріч з Людмилою Чижовою, адже діти полюбляють і знають ії вірші і з превеликим задоволенням продекламували деякі з них.
Людмила Яківна напередодні склала казку для дітей про подружжя Валерія Бойченка – «Лебедина казка». Ось так легко і невимушено діти дізналися про нього як про людину зі світлою душею, а також який внесок він зробив у творче життя письменниці. Письменниця читала улюблені вірші зі збірок поезій В. Бойченка.
Дуже зворушливо звучали з дитячих вуст поетичні рядки Валерія Бойченка, адже його вірші дарують дітям відчуття безмежної радості.
Не залишила усіх байдужими розповідь про відомого миколаївського поета, журналіста, почесного городянина міста Миколаєва Еміля Январьова.
Його вірші сподобались дітям. Зустріч закінчилась приємним акордом: діти подивились відеокліп на пісню «Трамвайчик» (слова Е. Январьова, К. Голубкової) , яка сповнена любов’ю до рідного міста. І стверджує: все буде добре!