Презентація книги Лідії Гулько «Таємничі знаки, або Біля витоків української писемності»

      Сьогодні, 22 квітня, у рамках XIV виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга – 2016», відділ обслуговування учнів 5-9 класів презентував книгу Лідії Гулько «Таємничі знаки, або Біля витоків української писемності».
Директор обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна Жайворонок Т. А. привітала учнів гімназії № 2 та гостей заходу. Захоплива розповідь про первісні типи письма, його еволюцію та про походження слов`янської писемності допомогла читачам повніше зрозуміти історію вітчизняного письма.
Книга Лідії Гулько «Таємничі знаки, або Біля витоків української писемності» складається з передмови та 14 розділів, кожен з яких починається запитанням і закінчується відповіддю. Останній розділ – це перелік рекомендованої літератури для дітей та їхніх батьків для поглиблення своїх знань з теми писемності.
Автор досконало розкриває значення та важливість знаків, малюнків, піктограм, які використовувались стародавніми людьми, адже вони живуть і сьогодні. Наприклад, великого значення піктограма набула в електронній техніці (на стільниці, панелях інструментів), дорожніх знаках, рекламі, різних вивісках.
У передмові до свого твору Лідія Пилипівна Гулько висловлює щиру вдячність колективу однодумців, які працювали над створенням книги, особливо Ірині Гудим за співпрацю на етапі верстки та друку.
Значний внесок у культуру міста Миколаєва вносить видавництво Ірини Гудим, яке вже 15 років працює на книжковому ринку України. Книги її видавництва – це літопис історії нашого міста, області та України в цілому. Справжня художня проза, поезія, дитячі книги, історичні есе, православна література.
Читачі мали можливість ознайомитись з літературним переглядом продукції видавництва Ірини Гудим.
Пожвавили атмосферу заходу численні інтерактивні ігри, кросворди, загадки-шифровки. Нікого не залишило байдужим послання старослов’янскою мовою сучасним читачам, яке вони ж самі і спробували розгадати.