Завітай у світ книжковий, поетичний і казковий

      Щороку у квітні місяці миколаївські письменники, які пишуть для дітей, збираються у стінах обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна, щоб зустрітися з маленькими читачами і презентувати їм свої нові книжки.
21 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулося свято нової книги «Завітай у світ книжковий, поетичний і казковий». На зустріч, яка проводилася в рамках XIV виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга – 2016» завітали письменники Людмила Яківна Чижова і Тетяна Миколаївна Курносенко, видавць Ірина Олександрівна Гудим.
Людмила Яківна познайомила дітей з новою книгою для найменших «Веселі новини гарної днини». Малята з задоволенням слухали добрі, веселі вірші у виконанні письменниці. Не обійшлося і без сюрпризів. Дітки не тільки намалювали гарні малюнки до віршів з нової книги, а й продекламували їх. Швидко і завзято малята зібрали з пазлів ілюстрації до віршів книги.
Сьогоднішня зустріч з маленькими читачами для письменниці Тетяни Курносенко стала дебютом її першої книги «Домик сказок». Книга сподобалась як юним читачам, так і дорослим. Вона дуже гарна, яскраво ілюстрована, а казки наповнені добротою і мудрістю. Автор познайомила дітей з декількома із них. А казку «Как солнышко зайчонку помогло» усі присутні мали змогу переглянути через ляльковий театр книги «Буратіно».
Ця зустріч з письменниками і їх книгами запам’ятається дітям надовго, а серед обраних книг для читання будуть і книги миколаївських авторів.