Ожили в пам’яті миттєвості весни

       Історія України знає чимало жінок з незвичайною долею та унікальним талантом. Багато героїнь просто робили свою справу, не мріючи про славу та визнання. Однак їм вдалося досягти неабиякого успіху та прославити Україну далеко за її межами.
“Війна – справа чоловіча”. Однак участь жінок у війні, причому не тільки як медичного персоналу, але й зі зброєю в руках, стає реальністю У період II світової війни у війську служило 800 тисячок жінок. Про одну з них ми згадали сьогодні , напередодні дня Перемоги над нацизмом у II світовій війні.
На коментований відеоперегляд відділ масової роботи та естетичного виховання запросив учнів 10 класу миколаївського класичного ліцею. Центральною темою зустрічі стала біографія легендарної українки, жінки-снайпера Людмили Павличенко. 2015 року в кінотеатрах України відбулася прем’єра фільму «Незламна» – першого фільму, присвяченого цій легендарній жінці. В основу кінокартини лягла її автобіографічна книга. Саме на матеріалі цієї стрічки розглядався образ жінки-снайпера. Ліцеїсти з задоволенням брали участь у дискусіях та обговореннях: «Чи вважаєте ви, що жінка на війні – нормальне явище?», «Які якості притаманні снайперу?», «Що підштовхнуло молоду дівчину Людмилу Павличенко піти добровольцем на фронт?» тощо. Кожен має право на власні міркування, тому й думки були різні – і всі вони мають право на існування…
А прикрашала захід чудова музика до кінофільму, адже саме музика покликана підкреслити найзворушливіші моменти стрічки.
Обласна бібліотека для дітей вітає всіх із Днем пам’яті та примирення і Днем Перемоги над нацизмом у II світовій війні! Бажаємо всім щастя, здоров’я та злагоди.