Презентація книжки «Перепрошивка» луганської поетеси Олени Ольшанської

       27 травня в бібліотеці відбулася презентація збірки віршів та каліграм «Перепрошивка» Олени Ольшанської. Поетеса родом з Луганська, але в буремні роки для України вимушена була переїхати в інше місто – Запоріжжя. Саме в цей час були написані ці вірші, які увійшли до збірки. Книжка має три розділи: «Голка», «Нитка», «Шов».
Поезія Олени викликає різні емоції – від суму, болю за рідною домівкою (ці вірші входять до першого розділу) до життєстверджуючих, позитивних, оптимістичних (у розділах «Нитка» та «Шов»), таких, наприклад, як цей:

Ранковість

Щоранку красивий закоханий світ
Мені зазирає у заспані вікна.
Будь, доле, до мене сьогодні привітна,
Даруй моїм мріям надію на зліт.

Я – нитка Господнього диво-шиття.
В нестримній, шаленій земній круговерті
Я вже перестала боятися смерті
І вчуся щодня цінувати життя.

І кожну хвилину я спрагло ловлю,
І подихом жодним красу не порушу.
Я разом з вікном відкриватиму душу
Назустріч новому щасливому дню.

Поетеса зачарувала всіх читанням своїх віршів та невеличкими цікавими передісторіями їх написання. Кожне слово, кожен поетичний рядок, кожне емоційне виконання доторкнулося до душі всіх присутніх в залі, іноді до сліз, до щему у серці. Наприкінці зустрічі глядачі мали змогу приємного спілкування з автором, ставили запитання, на які отримували щирі, відкриті відповіді. Навзаєм миколаївці виказали слова вдячності Олені Ольшанській та побажали їй натхнення, нових творчих злетів та гарних перспектив! Пишаємося такими українцями!