Юні літератори та художники з Миколаївщини зайняли призові місця у Всеукраїнському конкурсі.

   25 серпня 2016 року у Національній бібліотеці України для дітей (м. Київ) відбулось урочисте підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», приурочений до 25-річчя Незалежності України.
Конкурс проводився з 01 березня до 24 серпня 2016 року з метою формування у майбутнього покоління високої громадянської свідомості, сприяння національно-патріотичному розвиткові особистості, ідентифікації з державою, її історією, культурою та розвитком. Організаторами Конкурсу стали Національна бібліотека України для дітей та Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». Загалом у конкурсі взяло участь майже 3 тисячі дітей з усієї України, до участі у ІІ турі було допущено 346 робіт.
Із 18 переможців з усієї України призові місця зайняли юні літератори та художники з Миколаївщини:

  • у номінації «Малюнок», вікова категорія 13-16 років – І місце зайняла Горстка Ангеліна, 16 років (с. Софіївка, Новобузький р-н, Миколаївська область)
  • у номінації «Поетичний твір», вікова категорія 13-16 років – ІІІ місце посіла Кушнір Євгенія, 16 років (м. Баштанка, Миколаївська область);

з чим ми щиро їх вітаємо і бажаємо нових творчих злетів!
Кушнір Євгенія була присутня на урочистій церемонії нагородження в м. Києві і стала учасником святкових подій, які для них підготували організатори конкурсу.
У святі взяли участь представники Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», начальник управління мовної політики та літератури Міністерства культури України Лариса Нікифоренко та представники організаторів та журі конкурсу: українська поетеса, прозаїк, перекладач, літературний редактор Галина Кирпа; координатор проекту ілюстраторів «Pictoric», художниця Олена Старанчук, голова творчого об’єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України Марія Морозенко та ін. Святкову атмосферу допомогли створити виступи українських артистів: вокальний дует — Володимир Ситник та Вікторія Майборода, дует баяністів – братів Гайдичуків Івана та Володимира.
Про всіх переможців конкурсу та їх роботи, а також про урочисту церемонію нагородження більш детально можна ознайомитися на сайті Національної бібліотеки України для дітей