В моїм серці – Україна!

       Добігло кінця тепле, яскраве літечко, і вже вересень ласкаво зустрічає на порозі усіх школярів.
Ось і обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна, за давньою традицією, гостинно відчиняє двері для своїх читачів – учнів шкіл міста.
1 вересня, у День Знань, працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів підготували для дітей 1-й урок у новому навчальному році – літературно-патріотичне свято «В моїм серці – Україна», присвячене 25-річчю Незалежності України.
Складною і бурхливою була доля Батьківщини. Топталися по ній орди чужинців, ворожі пазурі роздирали її тіло. Та не скорилася Україна!
Учні 6 класів ЗОШ №53, 9-го класу гімназії №2 та учні 7 та 8 класів ЗОШ №13 разом з бібліотекарями поринули в історію України, дізнались про нелегкий шлях її до своєї незалежності, поговорили про сьогодення Держави.
Під час гри «Дерево пошани» діти згадали видатних особистостей України і їх внесок у розвиток держави. Тим самим мали змогу уквітчати дерево квітучими гілками.
Крім того, всі присутні на святі мали змогу відвідати Патріотичне кафе та насолодитися висловлюваннями відомих людей про Україну.
Інтерактивні ігри, конкурси, чудові відеосюжети з національним колоритом нікого не залишили байдужим. Наприкінці заходу всі учасники мали змогу привітати рідну країну своїми побажаннями зі святом і тим самим «закласти фундамент» вільної, незалежної України з паперових цеглинок.
А родзинкою заходу стало спільне творення гніздечка миру з білими паперовими голубами.
Тож свято закінчилось, почалось навчання. Всіх шанувальників нашої бібліотеки вітаємо з Днем знань та бажаємо нових успіхів у навчанні, які, звичайно, без бібліотеки здобути неможливо.
Чекаємо всіх-всіх-всіх у новому навчальному році!