Голосні читання «Читаймо рідне, читаймо найкраще!»

        15 вересня у відділі обслуговування учнів 5-9 класів пройшов ІІ етап голосних читань «Читаймо рідне, читаймо найкраще», присвячених творчості письменників-краян – 2016 року Катерини Голубкової і Анатолія Харлановича. Літературне свято, учасниками якого були учні Першої української гімназії, проходило у рамках обласної літературної акції «День читання «Читай і знай свій рідний край!». Ведучі заходу Тетяна Мальцева та Вікторія Доній за допомогою медіапрезентації та відеороликів познайомили присутніх на заході з життям і творчим шляхом Катерини Голубкової та Анатолія Харлановича.
До бібліотеки завітали Миколаївські письменники – Ольга Сквирська і Степан Чігінцев.
До уваги учнів Ольга Сквирська представила свої улюблені вірші Катерини Голубкової, а потім поділилася з нами своїми секретами народження поезій та власним досвідом.
Вірші Анатолія Харлановича прочитала бібліотекар Кулакова С.М.
Степан Чігінцев розповів про свої рецепти щастя та радості, виконав на гітарі свої улюблені мелодії, які надихають його на творчість.
Зустріч пройшла дуже жваво. Учні розгадували ребуси, анаграми, відповідали на запитання вікторин, ставили запитання молодим миколаївським літераторам, уважно слухали їх настанови і поради. Адже серед присутніх на святі було немало юних дарувань, які щойно роблять свою спробу пера. Маємо надію, щой серед нас з’являться особистості, які далі плекатимуть могутнє поле нашої всеукраїнської духовності.
Дорогі миколаївці, любіть Миколаївську книгу, пишайтеся її авторами і самі прославляйте свій рідний край!