Минає час – слова безсмертні

         9 листопада ми відзначаємо День української писемності і мови. Це свято засноване Указом Президента України у 1997 році і приурочене до Дня вшанування пам’яті Преподобного Нестора – ченця Києво-Печерського монастиря, славнозвісного літописця.
У часи національного відродження зростає інтерес до пізнання власної історії, культури, до давнього коріння української мови. Наша мова не стоїть на місці, вона збагачується новими словами, змінюється. Українська мова займає третє місце в світі за милозвучністю. І ми – українці пишаємось солов’їною мовою нашого народу. Присутні на святі учні 8-9 класів ЗОШ№13 здійснили подорож країною рідної мови. Адже з раннього дитинства і до глибокої старості кожна людина пов’язана з мовою. Нею передаються думки і почуття людей. Мова – душа народу, оберіг наших звичаїв і традицій. Як казали в давнину: “ Усе минає, а слово залишається.”
Учні з задоволенням грали у ігри: «Зєднай літери», «Продовж прислівя», «Добери антонім», прийняли участь у конкурсі скоромовок.
Наприкінці заходу гості дійшли висновку: «Мова людини – це показник її вихованості, культури, розуму і мудрості і розмовляти нею треба правильно, красиво, вишукано. Українська мова того варта!