Театралізоване дійство «Дарунки святого Миколая»

Яка радість, який рай!
Іде святий Миколай!
Несе він даруночки,
І втіху, і пакуночки.

      До дня святого Миколая працівники обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна подарували дітям свято – Театралізоване дійство «Дарунки святого Миколая».
Під час заходу на дітлахів чекало знайомство з двома янголами – помічниками Миколи-чудотворця, які за допомогою ігор визначали, куди записати присутніх: в «Реєстр гарних справ» чи «Реєстр нечемних діток». Діти впевненно довели, що всі вони гарні, добрі та чемні.
Але, як зазвичай, чортик Антипко, поцупивши книгу дитячих гарних справ, намагався зіпсувати свято, аби ніхто не отримав від святого Миколи подарунки.
Допомогла врятувати ситуацію сучасна дівчинка Даринка, яка завдяки своїй кмітливості повернула книгу її справжнім господарям – дітям.
Наприкінці свята під чарівну музику до зали завітав святий Миколай, який привітав дітей зі святом та подарував усім солодощі.
Ролі Янголів, чортика Антипка, його брата та дівчинки Даринки майстерно виконали бібліотекарі. А в головній ролі святого Миколая виступив добре відомий у Миколаєві друг дітвори – Павло Деменський.
Його поява у бібліотеці викликала справжній фурор у присутніх на святі учнів ЗОШ №7 і №13 та вихованців Клубу юних моряків з флотилією.
Ця зустріч надовго запам’ятається дітлахам, адже вона навчила їх доброті, чемності та повазі один до одного.