Україна – єдина країна!

     День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Слово «соборність» включає у себе єдність і згуртованість. У слові “соборність” ми чуємо слово “собор”. Ще великий український класик Олесь Гончар закликав: “Бережіть собори душ наших!”.
Поспілкуватися саме на тему Дня Соборності завітали до бібліотеки учні 5-в класу Миколаївської гімназії №2. Під час інформини «Велич України в її соборності» працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів познайомили дітей з тими історичними подіями, які передумовили це свято.
В гості на захід завітав Дмитро Бачинський, правнук Лева Бачинського, який ще майже 100 років тому брав безпосередню участь у Акті Злуки 22 січня 1919 року. Діти з захопленням слухали розповідь пана Дмитра про єдність, патріотизм, небайдужість та про краще майбутнє України, яке залежить від кожного з нас.
Учні активно брали участь в інтерактиві «Побажай Україні…!», бажали миру, щастя, честних та чемних людей та всього найкращого.
Наостанок зустрічі всі залюбки читали вислови відомих людей про Україну та фотографувалися для участі в флешмобі «З Україною в серці».