«Грузія – країна, де завжди нам раді»

       25 січня 2017 року в Обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна відбулась вояж-мандрівка «Грузія – країна, де завжди нам раді» в рамках циклу заходів з Радою національних товариств Миколаївської області у зв’язку з Міжнародним десятиріччям зближення культур (2013-2022 рр.), оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН (2007). Цей яскравий та пізнавальний захід створено у театралізованій формі для учнів 7-9 класів і всіх бажаючих познайомитися ближче з культурою Грузії та відчути палкий кавказький колорит, барви життя грузинського народу. Головні персонажі вояжу-мандрівки: цариця Тамара та Дівчинка , яка не бажала навчатися. Протягом подорожі гірською країною Грузією Дівчинка перевиховалася і переглянула своє ставлення до навчання, змінилася на краще і знайшла багато добрих та щирих друзів.
До цього заходу створено також виставку-експедицію «Всі барви Грузії», яка, окрім інформаційної складової, містить в собі цікаві колоритні елементи побуту та культури грузинського народу, що, безперечно, приваблює увагу читачів та відвідувачів цього заходу, сприяє розширенню їх світогляду та створює доброзичливу дружню атмосферу у колі представників різних націй. Адже головне завдання бібліотеки – сприяти розвитку читання та формуванню всебічно розвиненої особистості дитини!
На святі були присутні представники грузинського національного товариства «Іберія » під керівництвом Ехвая В. І., радник правління Ради національних товариств Миколаївської області Каймаразов М.Д., начальник відділу у справах національностей управління культури , національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Чеботарьов В.О. та представники грузинського, російського, вірменського та азербайджанського національних товариств. Всі гості свята наповнилися яскравими барвами грузинського колориту та дружньою кавказькою гостинною атмосферою, адже звучали вірши грузинською мовою, а також перлиною заходу був національний грузинський танок. Свято дружби пройшло під девізом «У єдності – наша сила!»