Героям Небесної Сотні присвячується…

      Мрія про волю завжди пекла серця українців. Недарма на нашому гербі – тризубі читаємо слово „воля”. Скільки їх – борців за незалежність!
22 лютого до бібліотеки прийшли учні 8 та 9 класів ЗОШ № 13, аби згадати події Революції Гідності та вшанувати пам’ять полеглих за краще майбутнє нашої Батьківщини – Небесної Сотні на Майдані.
На зустріч з дітьми завітала учасниця Майдану, одна з ініціаторів встановлення пам’ятника Героям Небесній Сотні в Миколаєві – Ірина Івкова. Гостя у невимушеній розмові поділилася з присутніми своїми спогадами про події того часу, про власні враження від нових знайомств з патріотичними українцями зі всієї України, яких на Майдані згуртував дух єдності та свободи.
Затамувавши подих, учні слухали хвилюючу розповідь ведучої заходу Ганни Чмельової про Героїв Небесної Сотні, яка супроводжувалася медіапрезентацією. Особливо схвилювала дітей доля двох учасників Майдану – Сергія Кемського та Андрія Юркевича, які назавжди поєднали свою долю з долею Батьківщини і загинули за її незалежність.
На завершення заходу усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які поклали свої голови за світле майбутнє України.