Легенда на ім’я Тетяна Яблонська

       Оригінальний та своєрідний живописець, талановита художниця – Тетяна Нилівна Яблонська. Її творчість позначена невпинним пошуком якомога виразнішої художньої мови. Напередодні дня народження мисткині, відділ масової роботи та естетичного виховання провів для учнів 9 класу миколаївського класичного ліцею мистецьку годину, присвячену знаменитій художниці.
Пізнавальною та цікавою була зустріч: познайомилися з життям та творчістю Тетяни Нилівни, мали змогу почути спогади дочки художниці, проаналізували знамените полотно Яблонської «Хліб», познайомилися з відомими картинами «Життя продовжується», «Льон», «Відпочинок», «Тиша». Окремо зупинили увагу на полотнах, де мисткиня зображували своїх власних дочок – «Застудилася» та «Ранок».
А по закінченню мистецької години на всіх чекала вікторина та творче завдання за творчістю Тетяни Яблонської. Картини Тетяни Яблонської є окрасою багатьох галерей та музеїв світу. Її полотна дорожчають щороку, за них б’ються аукціони та приватні колекціонери. І це невипадково, адже наша українська земля завжди дарувала і буде дарувати у подальшому геніальних митців світові.