Гроші в нашому житті

      «Гроші – дуже поганий хазяїн, але дуже вірний, потрібний помічник!» – так казав англійський філософ Френсіс Бекон.
Саме, аби гроші стали помічниками в нашому житті, бібліотекарі підготува ли для вихованців Клубу юних моряків та їх батьків цікавий захід – бібліогаманець «Money in our life – гроші в нашому житті».
Під час спілкування виявилося, що дітей хвилювала безліч запитань стосовно даної теми.
Коли виникли гроші? Який вигляд вони мали спочатку? Хто перший винайшов монети? Які бувають гроші?
Відповіді на ці та багато інших запитань діти дізналися протягом заходу, затамувавши подих слухаючи бібліотекаря. Асоціації до слова «гроші» діти підбирали англійською мовою, це стало фішкою заходу. Також дітлахи залюбки пограли у рухливі ігри-естафети «Грошова фотосушка» та « Монетна скринька», під час яких проявилися і командний дух, і дружня підтримка. Але справжнє захоплення у дітей викликала презентація книги Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», а особливо – рекламний відеоролик цієї книги від юної читачки Жаннет.
Впевнені, що сьогоднішня зустріч стане корисною для дітей, передусім, тим, що відтепер вони по-іншому ставитимуться до грошей, намагатимуться розумно і чесно заробляти та витрачати гроші. Адже, як говориться у старовинних прислів’ях, «Копійку наживай, а честь не продавай» та «Прибуток важливий, а честь важливіша».