Пульс мелодійно-містичної поезії Людмили Чижової

        24 квітня о 13-00 в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім.В.О. Лягіна в рамках ХV виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга» відбулася презентація книги Людмили Чижової «Купальська містерія зеленого свята».
Людмила Чижова добре відома на Миколаївщині і далеко за її межами як автор багатьох книг для дітей і для дорослих.
Творчість Людмили Яківни глибоко пов’язана з народною творчістю рідного краю. Вона є Берегинею українських народних звичаїв, традицій, фольклору. «Ємигея», «Пісня тополина», «Із глибини народної криниці», «Покрова – козацьке свято» – ці та інші книги присвячені саме цій темі.
Нова книга Людмили Чижової «Купальська містерія зеленого свята» – це поетична розповідь про свято літнього сонцестояння, свято тепла, молодості та кохання, про найпотаємніші людські бажання.
На зустріч з письменницею завітали учні І-ї української гімназії, гімназії № 2, вчителі, письменники, літератори, бібліотекарі та інші шанувальники творчості поетеси.
У своїх виступах автор книги Людмила Чижова та її видавець – директор видавництва «Іліон» Анна Румянцева щедро ділилися секретами створення видання, його задумом та втіленням в життя.
Захід вдало доповнювали відеофранменти купальських свят, пісні на слова Людмили Чижової, натхненне декламування поезій автора у виконанні гімназистів та літературні ворожіння за презентованою книжкою «Купальська містерія зеленого свята».
Приємним подарунком для Людмили Чижової стала театралізація фрагменту з триптиху «Збережіть душу», яку підготували працівники бібліотеки.
Зустріч проходила у невимушеній та піднесеній атмосфері літературного свята.