Літературна подорож «Квітуй, Миколаївщино, у вінку барвистім України»

       Святкування 80-річного ювілею Миколаївщини продовжується!
Сьогодні до нашої бібліотеки завітали студенти Миколаївського Будівельного коледжу. Разом з бібліотекарями відділу обслуговування учнів 5-9 класів вони здійснили цікаву літературну подорож по рідному краю, його історії та сьогодення, яка проводиласья в рамках Тижня бібліографії «Горизонти краєзнавчої бібліографії».
З великим захопленням гості сприймали цікаву інформацію про видатних людей краю, які прославили і прославляють своїми справами не тільки Миколаївщину, але й всю Україну і світ. Розповідь вдало доповнював відеоряд про життя і досягнення діячів з різних галузей знань – вчених, істориків, літераторів, спортсменів. Згадали: Мозолевського Б.М., Скаржинського В.П., Аркаса М. М., Глазового П.П., Кременя Д.Д., Леонтовича М.П., Харлан Ольгу, Квашу Іллю, сім`ю Макушиних та ін.
Під час заходу присутні жваво обговорювали питання, які вони – сучасні миколаївці, що живуть серед нас. До інтерактиву долучилися: вчителька ЗОШ №1 імені О. Ольжича Шпаченко Антоніна, волонтер Колеснікова Альона, бібліотекарі Белібова Таїсія, Ткачук Ірина, Урес Ксенія, Толокнова Катерина. Художниця Чєбанова Світлана поділилася своїми думками щодо ролі в житті людини захоплення улюбленою справою.
Великий інтерес у присутніх викликала гра-вікторина «Герольд – візитка рідного краю» та огляд літератури з біобібліографічного списку «Нам є ким пишатися», підготовленими працівником інформаційно-бібліографічниого відділу бібліотеки Людмилою Шевцовою.