«Професії: з перших вуст»

        В житті кожної молодої людини настає такий час, коли постають питання: «Ким бути?», «Яку професію обрати?», «Як не помилитися з вибором?». І тоді вкрай потрібен помічник чи порадник. Де ж його шукати?
Але іноді трапляються дива, коли таким рятувальним колом може стати не тільки книга з профорієнтації, але й сам автор, який її написав і є експертом з цієї теми.
І поталанило відвідати цю диво-зустріч з письменницею Ангеліною Кріхелі учням 9 класу ЗОШ №34, під час якої діти мали можливість отримати слушні поради щодо вибору майбутньої професії.
Учням була презентована нова книга молодої авторки «Професії: з перших вуст». У ній випускник школи знайде інформацію про 19 професій, викладений в 49 нарисах, статтях, інтерв’ю. Герої публікацій – звичайні люди зовсім різних професій, які діляться своїм професійним та життєвим досвідом, який допоможе читачеві дізнатися приховані сторони тієї чи іншої спеціальності, аби остаточно визначитися з власним вибором на майбутнє.
«Як ви обирали собі професію?», «На кого вчилися?», «Ким мріяли стати в дитинстві?» – ці та багато інших запитань ставили діти Ангеліні Кріхелі, аби почути щирі та цікаві відповіді письменниці.
Кросворд «А у нас в гостях – ….» дуже сподобався юним гостям, під час якого, відгадуючи різні професії, діти дізналися, якою професійною діяльністю займається письменниця.
Наприкінці зустрічі гостей очікував сюрприз від бібліотекарів – відео, гасло якого – «Найважливіша професія в житті – бути людиною!»