Свято української пісні

        Незабаром вся Україна буде відзначати День української писемності та мови . Відділ масової роботи та естетичного виховання нашої бібліотеки не залишився осторонь цього свята. Своїх маленьких читачів, учнів 4 класу ЗОШ№13, співробітники відділу 7 листопада запросили відвідати музичний салон «Дзвенить піснями Україна».
Нашу пісню легко впізнати вже за першими акордами. Надзвичайна мелодійність, гармонія, поетичність, чуйність, життєлюбність є невід’ємними рисами української пісні. Учні познайомилися з жанрами українських народних пісень. Спробували свої сили у виконанні жартівливих, дитячих, обрядових пісень. Дівчатка з захопленням плели українські віночки, які потім із задоволенням приміряли. Для хлопців теж знайшлося завдання: вони вписували у клітинки кросворду назви українських народних пісень за описом. А от над головоломкою «Заплутаний клубок» прийшлося поміркувати всім. На свято пісні діти прийшли не з порожніми руками – вони підготували декілька різних за жанром українських пісень і виконали їх на святі.
З чудовим настроєм діти залишали захід: адже, доки живе пісня, доти житиме і народ. Тож нехай завжди наше життя прикрашає пісня, хай приносить вона у наш дім лише радість і щастя!