Медійно-інформаційна грамотність #GlobalMILWeek

      Сьогодні, 25 жовтня, в рамках Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності, який щорічно відзначається за ініціативи ЮНЕСКО, до Миколаївської Обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна завітали учні 2 класу ЗОШ № 13 І-ІІI ступенів. Для дітей був проведений захід з навчально-методичного комплексу програми медіазанять «Від медіаграмотності до медіакультури» – медіа-мандрівка «У світі бібліотек». Під час заходу діти мали можливість познайомитися з бібліотеками України як інформаційними центрами. Дізналися, чим публічні бібліотеки відрізняються від спеціальних, які документи вміщують в собі спеціальні бібліотеки, які категорії читачів обслуговує та чи інша бібліотека.
Діти здійснили віртуальну подорож до Національної бібліотеки України для дітей, бібліотеки Українського Католицького Університету, Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого та Книжкової палати України імені Івана Федорова.
Впродовж заходу діти також познайомилися з 10 незвичайними бібліотеками світу, дізнались їх історію, який фонд має бібліотека, на який вік читачів розрахована.