Людина, яка стала легендою

      “Я дуже люблю цей роман, сподіваюся, що він таки вийде цього року і це буде важлива книжка в моєму житті” – саме так сказав про свою книгу “Вбивство п’яної піонерки” Сергій Іванюк (Оксеник) – письменник, літературознавець, критик і перекладач, кандидат філологічних наук, доцент кафедри літературознавства, наш земляк.
На жаль, він не дожив до презентації своєї книги у місті Миколаєві, для учнів його рідної Варварівської школи, які завітали 28 вересня в Обласну бібліотеку для дітей ім. В.О. Лягіна.
Книгу Сергія Оксеника презентували шановані люди-професіонали з м.Києва, друзі і однодумці письменника: Ніна Павлюк – кандидатка філологічних наук, перекладачка, журналістка, редакторка літературного додатку журналу «Однокласник», випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія»
Любов Базь – письменниця, перекладачка, журналістка, випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія»
Ірина Борисюк – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія», випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія»
Вони познайомили присутніх з життєвим і творчим шляхом Сергія Іванюка, розповіли про його книги, про роботу в журналі “Однокласник”.
Директор бібліотеки Тетяна Анатоліївна Жайворонок і ведуча заходу Ганна Чмельова розповіли, що в бібліотеці добре знають і пам’ятають письменника, адже він двічі побував тут на зустрічах з юними читачами.
Презентація проходила у невимушеній атмосфері та жвавому діалозі дорослих і дітей. Згадували влучні цитати і висловлювання Сергія Семеновича, епоху, про яку йде мова у романі, її характерні риси та ознаки, грали в ігри, пов’язані з книгами для дітей Сергія Оксеника і журналом “Однокласник”, редактором якого він був.
На зустріч з юними читачами і гостями з столиці завітали представники культурної та літературної еліти м.Миколаєва – Олександр Пронкевич, Інна Береза, Людмила Чижова, Людмила Старовойт, Поліна Водяна, Тетяна Даниленко, Леонід Ржепецький та викладачі і студенти кафедри української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Презентація книги невимушено перетворилася у вечір-спогад про Сергія Іванюка – людину, яка стала легендою.