Презентація книги «Авдіївка. Шлях до перемоги»

    У неділю, 9 грудня, незважаючи на дощову погоду на вулиці, у читальній залі нашої бібліотеки зібралися небайдужі серця Миколаєва – волонтери, учасники війни, місцеві письменники, викладачі та студенти миколаївських вузів і просто пересічні миколаївці.
Всіх разом об’єднала книга «Авдіївка. Шлях до перемоги» – збірка історій з життя мешканців міста, які не лишились осторонь та стали на захист своєї країни.
Презентувала книгу наша землячка Аліна Косовська, яка зараз мешкає в Авдіївці та є одним з організаторів та представників благодійного фонду «Зорі надії». Аліна (Alina Kosovska) – одна з авторів та ініціаторка написання книги. За її спиною майже три роки війни добровольцем.
Волонтерка розповіла миколаївцям про людей з Донеччини, історію створення книги та небайдужих українців, що долучились до роботи – це Сергій Деркач, Віталій Кудін, Євгенія Подобна та Аліса Сисоєва, які переповіли історії життя 26 простих людей, що творять сучасну історію України. 15 із них – звичайні мешканці Авдіївки, у долі яких в одну мить увірвалась війна.
Щира розповідь Аліни нікого не залишила байдужим, присутні активно ставили запитання, які їх цікавили – про життя на Донбасі, ставлення до української мови, до наших військових.
Наприкінці зустрічі миколаївці залюбки взяли участь в автограф-сесії та в невимушеній атмосфері робили фото на згадку з гостею.
А неочікуваний сюрприз від бібліотеки – скриня добра – приємно вразив усіх, хто завітав на презентацію, та подарував чудові емоції.