Вечір пам’яті «Афганістан болить в моїй душі»

   19 лютого до 30-річчя виведення військ з Афганістану в Обласній бібліотеці для дітей ім.В.О. Лягіна пройшов вечір пам’яті “Афганістан болить в моїй душі”, на який завітали старшокласники школи-інтернату  № 4.
Правда про афганську війну… Різна вона, і спогади різні.    І сьогодні шановним гостем на заході став пан Юрій Шутяк – учасник афганської війни та Голова Миколаївської обласної організації ТСО України.
   Він щиро та невимушено розповів учням про себе, як саме йому з 13-ти хлопців з Нової Одеси, призваних в один день (13 жовтня 1986 року) “пощастило” опинитися на афганській землі.
   Діти ставили різні недитячі запитання (хлопці були більш активними): про зброю, про перші спогади на війні, чи доводилося бачити смерть побратимів, що найперше зробив, коли повернувся додому з
війни та інші.
   Чесні відповіді гостя торкалися сердець присутніх.
   Можливо, сучасній молоді і важко усвідомити безглуздість та жах тих подій, але діти намагалися зрозуміти, ставлячи запитання.
   Під час заходу бібліотекар розповіла історію знайомства ще з одним учасником афганської війни – це В’ячеслав Купрієнко, який є автором пісень і про Афган, і про сучасну війну на Сході України.
   Діти переглянули відео на пісні пана В’ячеслава “Верблюжонок”, “Февральская звезда”, “Эх, пацаны”.
   А під час перегляду літератури на цю тему ведуча заходу звернула увагу на одну невеличку збірку віршів “Вставай, народе України” воїна-афганця Березюка Богдана, який зараз захищає нашу рідну землю.
   Наприкінці зустрічі всі побажали один одному миру, і як сказав пан Юрій:
– Бажаю, діти, щоб про війну ви чули ось від таких незнайомих вам людей, як я і не більше.
Отже, бажаємо миру нашій Україні, а полеглим воїнам вічна слава!