Літературна година «Велич України – наш Тарас»

    4 та 6 березня  до  Миколаївської обласної  бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна завітали учні 6-Б класу ЗОШ №13 та 8-Б класу інтернату №4. Бібліотекарі  відділу обслуговування учнів 5-9 класів провели літературну годину «Велич України – наш Тарас».
    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.
    Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.
    На нашому шевченківському святі ми не просто вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка, а й серцем і душею спробували відчути його невмирущість, дещо по – новому відкрили для себе велич образу митця, його нелегку життєву і творчу долю.
    Діти з задоволенням дізнались про  цікаві факти з життя поета, відповідали на запитання вікторини та декламували рядки з відомих творів митця.