У пам’яті, у серці, у граніті

    12 березня до відділу обслуговування учнів 5-9 класів завітали юні вихованці Миколаївської санаторної школи-інтернату № 4 на вечір пам’яті «Там де пам’ять, там сльоза». Захід був присвячений важливій даті для миколаївців –Дню визволення Миколаївщини від німецько-фашистських загарбників, бо саме навесні, 28 березня 1944 року наші прадіди звільнили Миколаїв.
    Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку знало людство. Ми у вічному боргу перед ними за обірвану війною юність, за зразки мужності, сили духу, самопожертви, які солдати виявили в боях за рідну землю.
    Саме такими героями були 68 ольшанців – історію подвигу яких знають, вивчають та поважають. Адже це єдиний випадок в історії світових війн, коли усі 68 чоловік дістали найвищу нагороду країни. Вони першими в березні 1944-го прорвалися до Миколаєва та провели десантну операцію для забезпечення успішного просування частин, що наступали  із фронту.
    Бібліотекарі підготували дітям підбірку відео про Констянтина Ольшанського,  операцію десантників в миколаївському порту та  музей  бойової слави моряків-десантників ім. К. Ф. Ольшанського.
    Під час літературного перегляду «У пам’яті, у серці, у граніті» діти відкрили для себе нові імена героїв-земляків. Також ділилися спогадами та  своїми родинними життєвими історіями.
    Всі присутні на вечорі пам’яті дійшли висновку, що юне покоління має бути вдячним Героям, які вибороли для нас перемогу та забезпечили мирне небо над головою.